Vreau sa cumpar Casa in Berceni. Ce trebuie sa stiu? Cum sa compar diferite proiecte de case

supfrafata utila casa
Vrei sa cumperi o casa in Berceni dar informatiile oferite de diferiti dezvoltatori iti dau bataie de cap? Pietele imobilare functioneaza rareori perfect si este foarte dificil de a intelege clar diferentele de pret intre diferite case de vanzare din aceeasi localitate. Incercam sa facem ceva ordine si sa introducem termeni care trebuie fi folositi in procesul de cumparare.

In mare trebuie sa considerati supfrafele caselor. Unii dezvoltatori imobiliari, din anumite consideratii inclusiv necunoastere sau din dorinta de a obtine o rata mai mare a profitabilitatii, scot in evidenta suprafata construita a unui casei sau suprafata construit desfasurata a unei case si o promoveaza ca fiind suprafata utila. In mare trebuie sa retineti ca procentual, diferenta dintre suprafata utila si cea construita este de 10-20% in favoarea celei de-a doua.

Asa ca, atunci cand va interesati de pretul pe mp al unei locuinte, ar trebui sa fiti sigur ca vi se spune pretul pe metru patrat de supratafa utila, si nu cea construita. Daca comparati o casa cu un apartament problema devine si mai mare pentru ca la blocuri dezvoltatorii includ in spatii afisate si spatii comune .. pe care nu le puteti folosi sau nu sunt locuibile.. Deex la un proiect mare in Bucuresti un apartament de trei camere se vinde ca avand o suprafata de 126 mp, dar aria utila a apartamentului are de fapt 92 mp, balconul 6,5 mp, iar spatiile comune-26 mp.

Cand comparati case de la diferitit dezvoltatori, trebuie luat in consideratia si ce finisaje au fost instalate, cum au fost construite casele, ce utilitati au, si inca cativa alti parametrii de luat in calcul .. distanta de la strada principala, vecinitatea de lac, sau paduri , si alte lucruri importante pe care le detaliem in acest articol.

Diferite Suprafete de Considerat
1) Suprafata locuibila – Suprafata locuibila al casei – suprafata desfasurata a incaperilor de locuit. Ea cuprinde suprafata dormitoarelor si a sufrageriei/livng.
2) Suprafata utila – Suprafata utila – suprafata desfasurata mai putin suprafata peretilor. Suprafata utila a locuintei este suma tuturor suprafetelor utile ale incaperilor. Ea cuprinde: sufrageria, dormitoare, bai, WC, dus, bucatarie, spatii de depozitare si holuri din interiorul locuintei. Nu se cuprind suprafata teraselor si a balcoanelor. Astfelaceastă suprafață este primară din perspectiva intereselor clientului.
3) Suprafata construita pe casa – Suprafata construita pe casa – este suma suprafetelor utile ale incaperilor, tereselor, balcoanelor, la care se adauga suprafata aferenta peretilor interiori si exteriori.
4) Suprafata construita desfasurata – Suprafata construita desfasurata – este suma suprafetelor sectiunilor orizontale ale tuturor nivelurilor locuintei, delimitate de conturul exterior al peretilor exteriori, inclusiv al peretilor balcoanelor si al tereselor

Vila Berceni din Unavia pe un nivel , are urmatoarele, cele mai importante, suprfete de considerat:

Suprafata Construita: Suprafata Construita = 156,85mp
Suprafata Utila = 130mp
Suprafata Terase = 26,85mp
Dimensiunile Casei L x I = 11,42 x 10,32
Inaltime la Cornisa = 2,75m

Verficati nivelul Finisajelor Instalate
1) Finisaj inferior- tencuieli interioare si exterioare driscuite, spoieli cu lapte de var, pardoseli din dusumele la camerele de locuit, pardoseli de ciment sclivisit in celelalte incaperi.
2) Finisaj mediu – tencuieli interioare driscuite sau gletuite cu var, zugraveli simple sau desene, vopsitorii sau faianta la bai si bucatarii, tencuieli exterioare la soclu de piatra artificial, iar in rest praf de piatra sau tencuieli driscuite vopsite (zugravite) cu vopsea pe baza de acetat de polivinilin , pardoseli din parchet de fag sau stejar sau covor PVC in camerele de locuit, pardoseli de mosaic in celelalte incaperi.
3) Finisaj superior – tencuieli interioare gletuite cu var si partial cu ipsos, partial stucaturi si lambriuri din lemn sau diverse materiale, zugraveli interioare de calitate superioara, faianta la bai si bucatarii, tencuieli exterioare din piatra artificiala, terasit, placaje, etc., pardoseli din parchet de calitate superioara, placi de gresie sau piscoturi, mozaic venetian sau marmura, etc;

Casa in Comuna Berceni de la Unavia are finisaje superioare. La vizionare puteti observa calitatea superioara ale finisajelor folosite de Unavia … care includ pardoseli de parchet, faianta la bucatarie si bai, zugraveli si toate elementele relatate de calitate superiorara.

Verificati cum sau construit casele si fundatiile. Acestea sunt optiunile care fac diferenta la pret de la cel mai scump la cel mai ieftin

– structura şi cu planseele din beton armat
– pereti portanti din caramida si plansee din beton armat
– structura de beton armat / zidarie caramida și planșee intermediare din lemn
– cladiri cu structura din lemn sau metal
– cladiri parter cu pereti din paianta, chirpici, valatuci, pamânt batut

Unavia ofera structura şi cu planseele din beton armat si zidarie din caramida precum detaliat in pagina Materiale de constructie de pe site. Aceasta este optiunea cea mai scumpa si cea mai rezistenta dintre toate alte optiuni.


Alte elemente care trebuie luate in calcul cand comparati pretul caselor intro anumita zona includ:
1) Existenta utilitatilor: energie electrica, apa-canal, gaz metan – in casele din Unavia deex sunteti conectati la apa potanta, gaz, si energie electrica principalele utilitati.
2) Apropierea de lacuri/paduri — Unavia este localizata langa 2 lacuri! acesta adauga aproximativ 20% la pret comparativ cu o casa asemanatoare care nu este asa de aproape de lac.

Proiectul de case Unavia are cateva deficite care speram sa fie rezolvate in curand
1) Strada Valea Mamina pe care se ajunge pana in proiect inca nu este asfaltata. Exista proiect deja finantat ca acesta strada sa fie asfaltata in cel mai scurt timp , noi speram inca anul acesta. Cand Strada Valea Mamina o sa fie asfaltata si pretul caselor din Unavia o sa creasca precum specificatiilor casei de Notar din judetul Ilfov si casa expertilor imobiliari
2) Proiectul de case Unavia este amplasat semi central, in paralel drumului judetean, principal al comunei Berceni. Distanta de la statia de metrou IMGB este de 8 minute, ceva mai mult decat din cartierul nou din Comuna Berceni sau din alte zone mai centrale. Dar sa inceput constructia noii statii de Metrou de langa Centura si al noii ceNturi. Casele din Unavia devin mult mai aproape de aceste centre de infastructura, si cu aceasta si pretul caselor din Unavia o sa creasca pe masura.

Va dorim succes sa gasiti casa viselor voastre! Important sa comparati mere cu mere si speram sa va vedem la vizionare!