Post pandemie toti cauta casa cu teren de vanzare!

casa cu teren de vanzare
casa cu teren de vanzare

N-am mai petrecut atât de mult timp acasă. Și poate de aceea ne-a dat timp să ne gândim la ce fel de casă ne dorim. Dupa saptamani de detentie, multi oameni au descoperit ca apartamentele in care locuiesc nu au ceea ce are nevoie familia lor.  Aspecte precum lumini naturale, a spatiilor mai largi, cu vederi mai bune, si bineinteles casa cu teren de vanzare a devenit o prioritate.

Terasele, balcoanele și grădinile au devenit mai căutate ca niciodată, orice legătură cu exteriorul a devenit o prioritate atunci când aleg locuințele.  Aceste preferințe vor fi cele mai cerute pe piața imobiliară atunci când criza coronavirusuluise va termina.  Agentii imobiliari zic că acest tip de locuințe “este acum o comoară, mai ales dacă au un teren privat.

Cu toate acestea, o casa cu teren de vanzare sunt est rar gasita în centrul Bucurestiului si oricum este foarte scumpa. De aceea, preferințele cumpărătorilor se vor “muta.  Periferia va fi cautata mai mult decat centrul orașelor, pentru a oferi case cu teren si spații mai largi și cu spații naturale și în aer liber în apropierea lor”, spune un renumit Consultant Imobiliar. Această tendință, din centrul orașului spre periferie, este confirmata deja de Imobiliare.ro si alte portaluri de specialitate. De pe aceste portale imobiliare se explică faptul că au observat o schimbare în zonele de căutare “care se mută de la Bucuresti la municipalitățile din apropiere” in cautarea caselor cu teren.

Multi cumparatori, interesati pana acum de faptul ca locuiesc in centrul oraselor, regandesc aceasta problema, si isi modifica cautarile de locuinte in locatii mai mici incurajati de asemenea de preturile mai mici si de posbilitatea de a putea continua sa lucreze de la distanta in companiile lor.  Din acest motive, agentii imobiliari consideră că preferința pentru casa cu teren de vanzare va crește, în special pe termen scurt.

Înca ceva care o sa influenteze pietele imobiliare: In România, depozitele in lei ale gospodariilor populatiei s-au majorat si depășesc 30 de miliarde de euro în 2020. In ultimul timp pentru a redresa economia BNR a scazut dobanzile la depozite si fac acestea neperformante si nerentabile.  Ne putem doar imagina în acest moment ce ar însemna ca o parte dintre aceste depozite să fie investite în economia reală sau în investiții imobiliare în particularu. Cu mai mulți bani în buzunar și o creștere a investițiilor în locuințe, Bucurestenii vor opta pentru casa cu teren de vanzare la periferie, in Ilfov, unde eventuala izolare este mai suportabila.  Ca bun exemplu in fața tuturor celor care au prezis un colaps al economiei in vârful crizei de sănătate, realitatea de pe piața imobiliară este că declinul activității este mult mai moderat decât se anticipase.

Case cu teren sunt una dintre cerințele cele mai solicitate în căutarea de locuințe în pandemie, un alt factor care poate decide deciziile de cumpărare este că noua casa are suficient spațiu pentru a telemunca, pentru a evita problemele care au apărut în timpul detenției în multe familii care nu au avut un loc adecvat pentru a efectua activitatea lor de lucru.  Aceste tendințe creează o oportunitate de revitalizare a pieței imobiliare în zonele în care cererea a fost redusă până în prezent și care sunt, prin urmare, foarte competitive în ceea ce privește prețurile, cum ar fi zonele din sudul Bucurestiului, in Comuna Berceni, care ar putea fi revitalizata datorită noilor modalități de muncă la distanță.

Cert este ca exista schimbări în tendințele cautate, cauzate de izolare, inclusiv cererea de spații în aer liber, balcoane, terase sau gradini, si cel mai mult sunt cautate case cu teren bineinteles la preturi acceptabile.  Acum este timpul oportun noi credem sa achizitionati o casa langa Bucuresti cu teren inainte ca preturile sa creasca signicativ.