Casa in regie proprie un ghid pas cu pas

Se ridic case de toate felurile pentru a se potrivi tuturor nevoilor. Datorită opțiunii bogate de case de vanzare existente, plus costul ridicat al construirii unei case in regie proprie, majoritatea potențialilor proprietari cumpără o casă batraneasca sau o casa noua de la dezvolator. Dar o casa in regie proprie nu este deloc o alegere rea doar trebuie inteles ce trebuie facut pentru a realizao.

materiale de constructii fundatie beton
materiale de constructii fundatie beton


Casa in regie proprie poate fi proiectata exact pentru nevoile dumneavoastră așa cum doriți, de la aspect, alegerea culorilor, a podelei și multe altele. Aceasta este pentru unii este important. Daca hotariti sa construiti o casa in regie proprie trebuie ca proiectele și subcontractanții programati în ordinea corectă si intercalate cu numeroase inspecții municipale. Va trebui să știți codul de construcție. În plus, ajută enorm să ai o rețea de subcontractanți pe care te bazezi pentru a efectua lucrări de încredere.
In mare astia sunt pasii pe care trebuie sai urmati:

1) Cumpara-ti terenul pentru casa in regie proprie. Langa Bucuresti sunte multe zone frumoase .. noi credem ca Comuna Berceni ofera cele mai bune terene la pret , cu posibilitatea de apreciere si foarte aproape de metrou.

2) Contracta-ti un architect sa dezvolte proiectul casei

3) Contracta-ti un sef de santier cu experienta care are echipa de muncitori.

4) Pregătiți site-ul de acasă să ne situăm – la propriu și la figurat. Nu numai că vă transpuneți proiectul direct în minte și pe hârtie, dar vă plasați casa dorită în locul dorit. Curățați șantierul până la nivelul solului și în jurul perimetrului planificat al casei.

5) Un cadastrist trasează lotul, pe baza desenelor originale ale parcelei care indică limitele proprietății. Efectuați modificări topografiei șantierului, dacă este necesar.

6) Comandați un tomberon pentru a manipula gunoiul în timpul proiectului de construcție.

7) Comandați una sau mai multe toalete portabile pentru muncitori.

8) Comandați utilități temporare de la compania de energie electrică.

9) Angajați un electrician pentru a conecta un panou electric temporar, care este de obicei montat pe un stâlp de utilitate existent.

10) Turnați baze de beton și fundație

Șantierul prinde contur odată cu excavarea și montarea fundațiilor și plăcilor. Această lucrare este realizată de specialiști în fundații — un grup complet diferit de echipajele de tâmplărie care vor fi în curând la fața locului. Baza și fundația cuprind o mare parte din costul construcției întregii case. Aceasta înseamnă că extrageri mari de plată au loc imediat după începerea proiectului.

11) Echipa de muncitori sapă șanțuri care sunt suficient de adânci pentru bazele de îngheț. Fundațiile trebuie să se așeze sub linia de îngheț așteptată din zona dvs. pentru a preveni înghețul, care vă poate deteriora casa.

12) Inspectorii sosesc pentru a verifica dimensiunile șanțurilor de bază.

13) Echipa de muncitori toarnă beton pentru suporturi. Scurgerile pentru picioare sunt construite, iar acestea sunt concepute pentru a scurge apa de subsol și pentru a le proteja. Echipa construiește pereți verticali de fundație care se sprijină pe suporturi, folosind fie beton turnat, fie blocuri de cidru de beton. Alte tipuri de fundații sunt uneori folosite. Fundația este impermeabilizată până la nivelul final. În peretele fundației sunt create găuri pentru a permite traseul liniilor de alimentare cu apă și de scurgere.

14) Instalați instalații sanitare și electrice. Dacă puneți o fundație de tip placă, veți aduce instalatori și electricieni pentru a efectua unele dintre serviciile înainte de turnarea plăcii de beton:
a) Țevile sunt așezate de instalatori, iar aceste țevi sunt ulterior acoperite.
b) Dacă liniile electrice vor trece prin placa de beton prin conducte metalice, acum este momentul ca aceste conducte să fie rulate.

15) Turnați placa de beton.

16) Pentru o placă de casă, echipa va instala mai întâi izolarea plăcii din spumă. O bază de pietriș de minimum 4 inci trece peste placa de spumă, formând baza pentru beton. Urmează o barieră de vapori din plastic. În continuare, armătura din plasă de sârmă este așezată și poziționată, astfel încât să fie ridicată puțin deasupra nivelului. Acest lucru va permite armăturii să se așeze în mijlocul stratului de beton, unde va oferi cea mai puternică armătură.

17) Antreprenorul toarnă acum placa de beton, de la camioane gata de amestecare care livrează o cantitate mare de beton.

18) Odată cu lucrările de săpătură, fundație și beton efectuate, în curând veți începe să vă recunoașteți proiectul ca o casă. Tâmplarii de sarcină vor sosi pentru a ridica cadrul de cherestea pentru podele, pereți și tavane, apoi se vor muta la instalația de căptușeală, siding și acoperiș. Această lucrare se poate întâmpla cu o rapiditate remarcabilă. În decurs de o săptămână sau două, s-ar putea să recunoști brusc această structură ca fiind o casă, cu pereți și acoperiș.

19) Pregătiți o ordine de încadrare a cheresteaua necesară, cuie, pâslă de constructor sau folie de casă și adezivi, pe baza planurilor dvs. de construcție.

20) Când este vremea bună, echipa de tâmplari sosește pentru a încadra pereții casei, inclusiv podeaua, tavanul și scheletul acoperișului: încadrarea este carcasa de bază a casei. Deschiderile brute pentru ferestre, uși și luminatoare vor fi încadrate în acest moment. Învelișul de bază a suprafețelor pereților și acoperișului încheie această etapă.

21) Instalați ferestrele, ușile și luminatoarele: de obicei, acest lucru va fi făcut de același echipaj de tâmplărie care a realizat încadrarea, deși uneori va veni echipajul unui producător pentru a face această lucrare. Este, de asemenea, o meserie pe care unii proprietari pot aborda. În acest moment, când clădirea este acoperită și ușile și ferestrele sunt instalate, cei care efectuează lucrările de instalații electrice și sanitare pot veni acum pentru a începe partea brută a muncii lor.

22) Echipa vine pentru a finaliza aplicarea tabliilor de acoperiș și șindrila sau alte suprafețe de acoperiș finisate: Învelișul de bază al casei este acum finalizat.

23) Acum, lucrările de interior la casa dumneavoastră încep cu sosirea zidarilor, electricienilor, instalatorilor și specialiștilor aer conditionat.
a) Zidarii construiesc coșul de fum dacă casa dumneavoastră este proiectată să aibă unul. Aceasta implică, în general, aplicarea de cărămidă sau furnir de piatră peste o bază de bloc de beton care a fost pusă de antreprenorul de fundație.
b) Electricienii și instalatorii fac lucrările pentru circuitele electrice, țevile sanitare etc. Această lucrare este mai ușoară fără suprafețele de perete, podele și tavan. După finalizare, aceștia se vor întoarce după ce pereții și tavanele vor fi la locul lor, pentru a finaliza conexiunile finale ale diferitelor corpuri de iluminat.

24) Inspecțiile sunt făcute si aranjarea autorizațiilor și inspecțiile sunt gestionate de seful de santier. Dacă vă ocupați singur de această lucrare, responsabilitatea pentru inspecții revine dvs. Instalați izolația în pereți și mansardă. Acest lucru este uneori făcut de către echipajul de tâmplărie, dar de obicei de către un antreprenor specializat în izolați

25) Agățați gips-carton și instalați ornamente – Interiorul va începe să arate finisat pe măsură ce suprafețele de perete și tavan sunt instalate. Gips-cartonul este atârnat în toată casa: toate suprafețele pereților și tavanului sunt de obicei atârnate înainte de continuarea lucrărilor. Cusăturile de gips-carton sunt lipite cu bandă, noroiate cu compus pentru îmbinări și finisate șlefuită.
Toți pereții și tavanele interiori sunt amorsați: acest lucru se face adesea cu echipamente de pulverizare și se întâmplă foarte repede, deoarece nu este nevoie să vă faceți griji cu privire la mulaje și suprafețele podelei.

26) Sunt instalate carcasele ușilor și ferestrelor și mulurile de coroană. Toate dulapurile sunt agățate în băi, bucătării și în alte zone.

27) Zugraviti pereții și efectuați lucrări de finisare. După ce se termină instalarea a gips-cartonului și amorsarea a pereților, este timpul să aduceți zugravii. Pereții sunt vopsiți, iar tavanele sunt fie vopsite, fie finisate cu textură. Acestea sunt locuri de muncă pe care proprietarii de case le pot aborda singuri pentru a economisi bani. Dar pentru proprietarii obișnuiți doar să vopseasca o cameră sau două, rețineți că vopsirea unei case întregi este o sarcină enormă.

28) Sunt montate blaturile din bucatarie si baie. Această lucrare este realizată de specialiști blaturi care atât fabrică, cât și instalează blaturile. Sunt instalate dulapurile de bucătărie și baie. Companiile de specialitate furnizează și instalează dulapuri de bucătărie și baie. Instalarea și conectarea corpurilor de instalații electrice și sanitare finite sunt realizate.

29) Instalați podeaua – Așezați suprafețele de finisare a podelei (sau a pardoselii) în toată casa. Opțiunile de acoperire a podelei includ mochetă, lemn de esență tare, parchet laminat, țiglă ceramică, scândură de vinil de lux și podele din lemn prelucrat. Aceasta este de obicei o sarcină pentru un alt subcontractant, deși proprietarii de case se pot ocupa de instalarea unor secțiuni ale pardoselii.

30) Curățați șantierul punând toate resturile acceptabile în coșul de gunoi. Antreprenorul va angaja o firma specializata in curatenie dupa lucrari de constructie.

31) Amenajare exterioară – Pentru a economisi bani, acesta poate fi un proiect de tip do-it-yourself. Sau puteți angaja o companie de amenajare a teritoriului pentru a proiecta și instala peisajul pentru dvs si gardul.

32) Scoateți tomberonul: sunați la compania de eliminare a gunoiului pentru a ridica tomberonul și specificați că nu aveți nevoie de un înlocuitor.

33) Aranjați inspecțiile finale de către agențiile de autorizare .

34) Programați o prezentare finală pentru casa in regie proprie dacă utilizați un sef de santier.

35) Aranjați o inspecție finală de către creditor, dacă ați finanțat construcția casei dvs. cu un împrumut de la banca pentru construcție.

In mare astia sunt pasii pentru o construi o casa in regie proprie. Durerea de cap si timpul si riscurile necesare pentru a aduce o casa de la conceptul initial pana la capat sa va puteti muta in ea este foarte mare si lung. Pana la urma noi nu credem ca puteti ridica o casa la un pret mai mic decat un dezvoltator cu experienta care cumpara materiale angro etc.  Noi in Unavia, va oferim case case de vanzare in ilfov fara bataie de cap, la preturi mici comparativ, si puteti alege materialele, culorile etc pe care se vor pune pe podele, in bai/toalete, pe pereti si in bucatarie si deci puteti realiza casa voastra speciala, diferita decat altele doar cu mult mai putine dureri de cap si la pret mai mic. Noi va invitam la noi in Unavia avem case de vanzare langa Bucuresti bine facute.