Despre Comuna Berceni

Comuna Berceni situata în imediata apropiere a Municipiului Bucureşti, sud-est, apartine judetului ilfov. Comuna Berceni este traversată de DJ401, care o leaga spre nord de București și in sud de Vidra.  Localitatea Berceni este langa Bucuresti in nord si are granita cu satul Dobreni. In partea de est se află soseaua Bucuresti Olteniţa, in vest satul Berceni se învecinează cu comuna Vidra.

Populația comunei Berceni este in continua crestere si in 2016 ajunge la approx 6,000 de locuitori.  În ultimii ani, comuna Berceni a cunoscut o dezvoltare rezidenţiala, în ciuda crizei economice. Au rasarit cateva cartiere residentiale, proiecte imobiliare cunoscute ca deex: Cartierul Nou, de la intrare în comuna, şi cartierele Mamina şi Dealul Verde din sudul comunei.  Complexul rezidential Mamina este langă lacul cu acelaşi nume. Proiectul rezidential Dealul Verde se afla puţin mai departe, langa Vidra.  case comuna berceni UNAVIA este situat la cateva sute de metrii de proiectul Mamina.

Majoritatea locuitorilor in comuna Berceni, judetul Ilfov sunt ortodocsi.  Biserica Sf. Nicolae din comuna Berceni, judeţul Ilfov, este considerata monument istoric. Se considera ca  biserica să fi început ca schit, undeva la sfârşitul veacului al XVII-lea.

Pentru fanii de biciclete off-road sau on-road comuna Berceni ofera multe trasee placute. Deexemplu  prin comuna Berceni se poate merge cu bicicleta prin Dobreni,Colibasi, Prundu si deacolo pe un traseu de offroad prin padurea Comana pana la Manastirea Comana cu intoarcere lejera pe drum asfaltat. Total poti pedala 100 km din care vreo 20 km de offroad prin paduri. Pentru iubitorii de pescuit, Comuna Berceni ofera cateva balti. La iesirea din localitate se face stanga spre manastirea Sf Treime, pana in manastire se face stanga si drumul de pamant duce pe una dintre cele mai bune balti din aproprierea Bucurestiului. Din Bucuresti pana pe balta ia maxim 20min.

Locuitorii din Berceni se aprovizionează cu cele necesare traiului zilnic de la magazinele din comună, Cei care lucrează în Bucureşti şi au maşină sau folosesc metroul îşi fac cumpărăturile din oraş sau de la hypermarketul Auchan situat pe bulevardului Metalurgiei.  La intrarea pe acest bulevard, din Şos. Berceni, se află un magazin Mega Image aproape de penultima staţie de metrou – Dimitrie Leonida.

Sistemul de invatamant in comuna Berceni este in continua amploare. In ultimul timp sa-au deschis prima gradinita privata, pe langa cele 2 de stat. De asemenea sa descis si prima scoala particulara in comuna Berceni.

Asta este o poza recenta al Primarii Berceni.

primaria berceni

Cu orice intrebare va rugam sa va inregistrati mai jos.