Coronavirus COVID-19 a forțat mulți oameni în adăpostirea acasă și cu aceasta, casele au fost folisite si drept birouri, sali de sport, centre de educație, și sanctuare de siguranță și confort. Cu casele în centrul atenției în timpul pandemiei, sau dezvoltat noi tendințe de design și decor influențate de nevoile în schimbare. COVID-19 a demonstrat modul în care proiectarea locuințelor noastre guvernează experiența de viață. În condițiile în care ne adăpostim în condiții nefavorabile, necesitatea de a reexamina designul rezidențial a primit un sentiment de urgență. Mai jos listam cateva tendinte influentate de noile cereri si nevoi.
evoia de spatii armonioase si aerisite
Pandemia a evidențiat impactul creării unor experiențe interioare armoniose, fără bariera intre interiorul si exteriorul unei case. În aceste vremuri, în special, balcoane, terase și verande au ajuns să servească un rol vital în stabilirea sentimentul nostru de conexiune la lume în general, consolidarea stării noastre de sănătate și bunăstarea mentală prin maximizarea lumina zilei, aportul de aer proaspăt, și reglementarea circulației aerului în general în mod eficient.
Nevoia de spatiu ca loc de munca de acasa
Pandemia a pus, de asemenea, sub semnul întrebării aspecte fundamentale ale flexibilității și planificării spațiului, cu munca la distanță care necesită includerea unui birou de acasă în cadrul programului spațial. Ne putem aștepta să vedem integrarea sa într-un mod mult mai pronunțat în viitorul apropiat. Deoarece munca de acasă este noua normă, trebuie să alocăm spații de birouri acasă și să ne creăm propriile locuri de muncă. De aceea apelul de metri pătrați suplimentari va crește, pentru uzabilitate.
Nevoia de spatii mai mari de locuit
După ce virusul este conținut, se poate aștepta familii care optează pentru spații de locuit mari, care sunt ventilate în mod natural și să permită pătrunderea maximă a luminei. Ne vom gândi mai mult în bucătăriile noastre, pentru că gătim și mâncăm mai mult de acasă. Vom pune mai mult de gândire în zonele de divertisment; zonele noastre în aer liber și mai ales birourile de acasă vor fi mult mai proeminente. De asemenea, noțiunea de acasă-ca-sanctuar o să aduca la o cerere de case cu teren. Vorbim de suficient spațiu încât cumparatorii să simtă că au mai multă protecție.
Nevoia pentru case mai duribile
Ca urmarea a crizei financiare post Covid-19, casele trebuie să fie cât mai robuste posibil; prin urmare, cu materiale care au o durată de viață mai lungă, și sunt ușor de întreținut, ar fi sticla, oțel inoxidabil, cupru și alte substanțe anti-microbiene, spre deosebire de suprafețele folosite pana acum. Oamenii doresc ceva care este bine făcut, care va rezista, finisaje mai durabile și fără întreținerecare. Acum oamenii își doresc design de casa care va fi la modă și practic pentru următorii 10-15 ani in loc de 5 ani cum era practicat pana acum.
evoia pentr case mai relaxante si practice
Interioarele ultra-luxoase vor face loc unor elemente mai practice și mai sigure în design. După ce am fosti inchisi in case peste o lună, în frică și anxietate, fără activități în aer liber, casele noastre vor trebui acum să fie re-planificate și adaptate pentru activități mai relaxante. Sala de yoga, sala de sport, spa, home theatre, săli de joacă – aceste zone orientate spre activitate ar trebui să aibă prioritate față de cele formale. Folosind tonuri de culoare calme și relaxante în întreaga casă ar fi o necesitate. Paletele de culori liniștitoare și dezactivate vor fi tendința de întinerire și cultivare a locuințelor pentru o viață și o muncă mai buna.
Noi in Unavia proiect rezidential de case din Comuna Berceni intelegem aceste trenduri si lucram cu architectii nostrii sa punem in practica noile cerinte. Va invitam sa vizionati casele noastre spactioase si armoniase, cu gradini, finisaje durabile, si loc pentru birou si munca de acasa.