Unavia construieste case pentru tineri

Tanar locuieste cu parintii
Tanar locuieste cu parintii

Per Eurostat, varsta medie la care tinerii parasesc casa paranteasca este de 28 de ani. Insa in Romania mai mult de jumătate din tinerii între 18 şi 34 de ani locuiesc cu părinţii, aproape 4milione de Romani. Romania se afla pe locul 12 în clasamentul ţărilor din EU cu procentul asa de mare. Sau scris n articole despre cauzele care aduc tinerii Romani sa si amane iesirea din casa paranteasca.

Principalele motive pentru care generația Y trăiește cu părinții lor sunt economice. Daca intrebati de ce locuiesc la parinti, tinerii raspund pentru a economisi bani, deaorece nu si permit sa inchirieze, sau au datorii sau isi cauta de lucru. Desigur, acești factori se pot consolida unii pe alții și poate că oamenii trebuie să economisească bani înainte de a se muta, deoarece costurile de închiriere au crescut.

Chiar dacă indivizii își pot permite prețuri de închiriere, prin închiriere, aceștia se lasă cu venituri de rezervă foarte mici pentru a economisi pentru un depozit pe o casă. Prin urmare, are sens economic ca tinerii să locuiască cu părinții lor pentru a putea economisi venituri și pentru a facilita plasarea pe scara de locuințe mai târziu.

Noi inca credem ca co-resedinta cu parintii contribuie la infantilizarea generațiilor mai tinere care sunt foarte comozi. In loc sa si dezvolte propria identitate, prefera sa stea la parinti si sa ramana copilasi pana la o varsta destul de inaintata, adica pana dupa 30 de ani. Bineinteles si parintii isi incurajeaza copii sa si amane iesirea din casa … “Baiatul meu, cand o sa ai bani sau poti sa ti iei un credit iesi atunci…nu-i pacat de banii tai?” Parintilor le este greu sa si vada copii plecand , si in loc sa-i incurajeze, ca in SUA sau alte tari, sa iasa si sa creeze propriul lor viitor, le tin legati de ei in casa.

Dar cu toate acestea, noi in Unavia din Comuna Berceni de langa Bucuresti, unde vindem case de vanzare ieftine comuna berceni pentru tineri, vedem ca din ce in ce mai multi dintre ei parasesc casele parintesti pentru ca pentru prima oara in multi ani acestia se incadreaza intrun credit imobiliar. Bancile sun pline de bani si ofera credite foarte usor in termeni de plata mai buni decat vrodata. Comparativ cu 2009 pentru a cumpara un apartament de 3 camere in Bucuresti ti-ar fi lua 30 de ani sa rasplatesti creditul, astazi numi 8-9 ani depinde de salariu. Adica de 3 ori mai usor sa cumperi astazi un imobil decat acum 10 ani.

Noi in Unavia credem ca aceasta scimbare al tinerilor Romani o sa aduca o mare crestere in pretul caselor si apartamentelor. Daca doar un sfert din cei 4 milione de tineri pot dintrodata sa si cumpere o casa, datorita faptului ca le este mai usor sa primeasca un credit, o sa vedem o crestere imensa in cererea pentru locuinte, si cu aceasta preturi mult mai mari decand in prezent. Noi in Unavia va invitam cat mai repede la vizionare, inainte ca acesta crestere de preturi sa ia efect.