Ce conduce la cresterea numarul de tranzactii pe piața imobiliară din Romania?

piața imobiliară
piața imobiliară

Nivelul vanzarilor de locuinte in Trimestrul 1 2021 a crescut cu 21% comparativ cu acelasi trimestru in 2020. Noi oferim aici cateva explicatii pentru aceasta crestere a numarului de tranzactii pe piata imobiliara din Romania.

1) Dobanzi reduse
IRCC la 1,67% inseamna ca bancile ofera credite foarte ieftine. Rata pentru un credit ipotecar de 25 ani a ajuns la sub 50% din salariu! Acum un an rata era la 63% din salariu. Bancile o sa continue sa ofere credite ieftine pentru o perioada destul de lunga de timp, si salariile o sa creasca .. facand creditele din ce in ce mai ieftine si usor de replatit.

2) Gradul de accesibilitate in raport cu salariile medie pe piata.
In 2009 era nevoie de 30 de ani pentru o familie sa achizitioneze integral un apartament de doua camere. Acum pentru aceleasi apartament este nevoie de odar 8-9 ani, pentru ca salariile au crescut enorm de mult in ultimii ani. Exista deci potentialul ca preturile imobilelor sa creasca de 3-4 ori! adica 300%-400% ca sa ajunga la acelasi nivel de accesibilitate ca in 2009! Nu credem ca vrodata accesibilitatea a fost asa de buna ca acum.

3) Crestere enorma pentru case
Covid a creat o cerere enorma pentru case simple cu gradina .. multi fug din centrul oraselor si doresc o casa cu curte la o distanta mica de centru. Oferta sau adaptat cumva acestei cereri si a dus la cresterea numarului de tranzactii. In Unavia oferim case pe un nivel Vila Comuna Berceni , sau , case 4 camere pe doua nivele Casa 4 camere Comuna Berceni, sau case 3 camere pe doua nivele Casa 3 camere comuna berceni

Ce o sa se intample in viitor va intrebati? Noi din Unavia credem ca pretul caselor o sa creasca foarte mult deoarece exista in continuare o cerere mare, pretul materialelor de constructie creste foarte mult si in rand o sa duca la o crestere a preturilor, si exista si potentialul cresterei plafonului de TVA de 5%. Timpul ce mai bun sa va cumparati o casa este astazi! Mai ales in case comuna berceni Unavia din Comuna Berceni unde va oferim case pe un nivel de vis langa lac. Va invitam la vizionare!