Previziuni imobiliare 2022 – 2023 despre Comuna Berceni

Oferim in acest articol previziuni imobiliare 2022-2023, adica cum vedem noi ca urmeaza sa evolueze piata imobiliare din Romania si mai ales piata imobiliara din Comuna Berceni, Ilfov in perioada ramasa in 2022 si 2023? Ca fundal noi vorbim despre o perioada in care razboiul in Ucraina inca se desfasoara si Rusia nu arata inca semne ca doreste pacea, si pandemia covid inca nu sa terminat complet dar arata semne in acest sens.

Not am tot incercat a convinge lumea sa cumpere case deja de cativa ani de cand am inceput proiectul de case in Comuna Berceni. Va dati seama ca cei care ne au ascultat si-au dublat investitia cel putin? Si si-au realizat visul dea avea o casa a lor cu gradina langa lac? De asemenea, pe perioada pandemei COVID noi am tot incercat sa convigem potentialilor clienti ai nostrii ca pretul caselor o sa creasca deoarece multi o sa caute sa se mute din oras inspre langa Bucuresti, regiunea Ilfov, si sa cumpere case. Si asa a fost ceva care a dus la inca o crestere a pretul caselor.

Intrebarea mare este incepand de acum cum o sa progreseze preturile caselor si al imobilearelor?

Analizand lucrurile noi vedem piata imobiliara la intersectia între scumpirea costurilor de construcții, scumpirea terenilor, scăderea ofertei și efectele războiulu ai al inflatiei globale care toate duc inspre scumpirea majora al pretul caselor in viitorul apropiat. Multi specilisti gandesc ca si noi, deex Răzvan Cuc, Președintele RE/MAX România. Razvan estimeaza pentru 2022 creșteri de cel puțin 10% sau chiar peste acest procent, pe segmentul de case, partial din cauaza cresterii de cel putin 10% al preturilor terenurilor intravilan. Inca un specialist in domeniul imobiliar, Valentin Morar, CEO-ul dezvoltatorului imobiliar Wallberg, prevede o crestere majora al pretul caselor si apartamentelor.

El preciseaza ca datoritei inflatie multi o sa se gandeasca “Ce fac cu banii? Risc să rămân cu cash sau să-mi iau un activ/casa/imobil?” Cresterea in cerere evident o sa aduca la o majorare in pretul imobilelor. Domnul Valentin consdira investițiile imobiliare sunt cel mai bun refugiu pentru bani si așa cum s-a întâmplat în pandemie cumparatorii o sa realizeze acest lucru si pentru ca sa protejeze capitalul urmeaza sa achizitioneze imobile care o sa aduca la o continua crestere a preturilor. Investitiile in imobiliare sunt cea mai buna si putin riscanta investitie. Doar cat pamant exista pe lume? Nu este deloc infinit ca monedele care sunt facute la banda rulanta!

Sunt si altii ca de noi dealtfel care inteleg inca cateva aspecte ale pietei care o sa ridice pretul caselor mai ales casele din Comuna Berceni Ilfov de langa Bucuresti.

Acesti specialisti inteleg ca piata imobiliara creste proportional cu investitiile in infastructura a fiecarui oras/comuna. Infastructura Comunei Berceni ilfov, sa dezvoltat uluitor in ultimii ani si inca ramane sa se dezvolte substantial in urmatorii 2-3 cu o noua pasarela la centura, noua centura a Bucurestiului, si statia de metrou la centura. Nu sunt multe locuri in lume cu atatea dezvoltari infastructurale la olealta precum in Comuna Berceni.

Alt aspect este razboiul din Ucraina care a creat o perioadă de impredictibilitate datorita caruia multe proiecte de costructii au fost amanate. Este deja un minus de ofertă pe piață, iar până când se vor reia proiectele va mai dura ceva timp. Deci va fi o perioadă destul de lungă în care cererea va fi mult mai mare decât oferta si aceasta diferenta care a existat dintotdeauna, dar va fi și mai mare decât a fost până acum. Acest element o sa faca ca preturile sa creasca si mai mult deoarece o sa existe mai putine case dorite de ce in ce mai multi cumparatori.

Cand consideram ca si inainte de razboi, administratiile locale pe partea de urbanism au impus limitari din cauza pandemiei, putem intelege si mai bine ca pretul caselor o sa creasca din ce in ce mai mult.

Daca ne uitam concret la inceputul anului 2022, noi in Unavia asemanator altor dezvoltatori imiobiliari, am înregistrat o creștere de 20% a vânzărilor față de aceeași perioadă a anului 2021 si preturile ca rezultat sunt in crestere.

Din Martie insa deoarece peisajului geopolitic sa scimbat brusc, ie cu razboiul din Ucraina, apetitul cumpărătorilor de locuințe a scazut ceva, deși interesul acestora pare să fi reluat parțial în prezent. Noi din complexul de Case de vanzare Comuna Berceni estimam deci ca prețurile caselor din comuna Berceni Ilfov sunt de așteptat să continue sa creasca în 2022, desi este puțin probabil ca piața să poată susține o rată de creștere similară cu 2021. Pentru cei care doresc sa cumpere o casa recomandam sa vina la vizionare acum si sa cumpere o casa la preturile de azi inainte de urmatoarea inevitable crestere in preturi. Va asteptam!